Visste du att allt vatten som finns på jordklotet ingår i ett evigt kretslopp?

Det vatten som du använde i morse är samma vatten som vikingarna seglade och badade i. Vattnet tar inte slut och det bildas inget nytt vatten på jorden. Det är samma vatten som dinosaurierna drack för flera miljoner år sedan. Visste du att allt vatten som finns på jordklotet ingår i ett evigt kretslopp? Det vatten som du använde i morse är samma vatten som vikingarna seglade och badade i. Vattnet tar inte slut och det bildas inget nytt vatten på jorden. Det är samma vatten som dinosaurierna drack för flera miljoner år sedan.

 

Vattenfakta

Vattnet är i ständig rörelse. När det är varmt och solen skiner avdunstar vatten från växter, hav och sjöar, vi kallar det för vattenånga. Vattnets ånga stiger upp i luften och formas till moln. Kylan i atmosfären får molnen att släppa ifrån sig vattendroppar i form av regn eller snö, och så fortsätter vattnet sitt eviga kretslopp. Det är viktigt att vi använder vattnet på rätt sätt så att kretsloppet inte förstörs. Var rädd om miljön! Slösa inte med vatten, framför allt inte varmvatten. Uppvärmning av varmvatten kostar mycket och energiframställning medför belastning på miljön.

Vad används dricksvattnet till?

Dricksvattnet från vattenverket används inte bara som dricksvatten utan även till mycket annat, till exempel hygien, WC, tvätt- och diskmaskiner. Varje dygn använder varje person i genomsnitt 160 liter vatten, fördelat på följande sätt*:

• 10 liter för dryck och mat
• 30 liter för WC-spolning
• 30 liter för disk
• 20 liter för tvätt
• 60 liter för personlig hygien
• 10 liter för övrig användning
* Källa Svenskt Vatten

 

Spara vatten och energi utan att minska på komforten

regaspar Snålspolande konstantventiler sänker varmvattenförbrukning utan att minska komforten. Vatten kräver mycket energi för uppvärmning och endast en mycket liten del kommer byggnaden tillgodo för uppvärmning. Att minska varmvattenbehovet ger därmed mycket snabb återbetalning.
Genom att byta ut strålsamlare till snålspolande konstantventiler så finns det en besparingspotential mellan 10-25 % av varmvattnet.

Konstantventilen, är en underhållsfri kvalitetsprodukt som känner av, och anpassar sig efter det inkommande vattentrycket. Konstantventiler installeras idag av miljö & kostnadsmedvetna fastighetsägare som vill ha hög kvalitet, hög användarkomfort, lågt underhåll samt en kostnadseffektiv och jämn vatten- och energibesparing med snabb återbetalningstid. Ventilerna monteras in på kökskranen, i handfatet och på duschblandaren, övriga poster  i lägenheten/fastigheten som disk- och tvättmaskiner påverkas alltså inte av vattenbesparingen.

Priset på både el och vatten kommer med all säkerhet att öka, därför är vi säkra på att fler och fler behöver investera i energibesparingar i olika former för att hålla nere sina kostnader och få högre vinst på sina anläggningar. Här kan vi med vår långa erfarenhet hjälpa er med rätt val av produkter och installationen.

Börja spara direkt

Vattenbesparing kan alltid göras före eller tillsammans med andra energieffektiviserande åtgärder. En installation av Eco-Saver sker inom 14 dagar och ni börjar spara energi och pengar direkt. Besparingen ligger på ca 15-35 % och oftast är investeringen betald redan inom det första året. Det ger er ett högre driftnetto, höjer värdet på fastigheten och hjälper till att finansiera andra, dyrare åtgärder.

Vissa kanske ändå tycker att man inte har pengar just nu. Men om man tänker efter så är det ju faktiskt så att man har pengarna fast man betalar dem till energibolagen.

Installation

Vi tar hand om hela installationen åt er. När ni låter oss sköta installationen får ni ett enkelt och lönsamt alternativ då ni som fastighetsägare inte belastas av arbetsbördan och omedelbart inleder er besparing. När vi tar hand om installationen elimineras även risken för det ekonomiska bortfall som uppstår vid en långdragen och oplanerad installation. Vi har trevliga medarbetare som är vänliga och tillmötesgående mot de boende. Skillnaden är att vår personal har inte det sociala ansvaret mot hyresgästen som en fastighetsägare har, vi behöver inte sitta ner med den boende och fika (även om vi ibland faktiskt gör det när blir bjudna på kaffe). Vi kommer till Er fastighet och gör installationen snabbt och effektivt, vilket ger er som fastighetsägare en snabbare start på besparingen.

Teknik

Konstantventilen är en tryckkänslig flödesregulator. Den består av en mjuk O-ring med hög halt av naturgummi, ett stjärnformat hål och motsvarande tapp i centrum. Vattenpassagen är utrymmet mellan tappen och o-ringens läge (beroende på vattentryck) i det stjärnformade hålet. vid högre vattentryck pressas O-ringen ner i det stjärnformade hålet och ger därför en mindre passage för vattnet att ta sig igenom, när vattentrycket avtar reser sig O-ringen och öppnar upp passagen igen vilket ger vattnet en lättare väg genom ventilen.

Oberoende av vattentrycket får man ett jämnt flöde som förutbestäms (beroende på vilken modell man använder) och reglerar automatiskt vattenflödet mellan 1 -10 bars vattentryck.

Konstantventilens inre är uppbyggd av ett plastmaterial (Hostaform) som är smuts och kalkavvisande, (kan jämföras med teflon i stekpannor) detta tillsammans med 5 års Garanti, ger våra kunder ett riskfritt, underhållsfritt ägande med många års besparing.


Tänkvärt

Ca 80% av världens befolkning har för lite vatten för sitt dagliga behov. I Sverige rinner idag ca 80% av allt vatten vi använder rakt ner i avloppet! 

Produkterna vi marknadsför kan ni handla direkt hos

Här kan ni läsa ett mail som vi fått från en kund som investerat i vår lösning:

"On 28 sep 2011 14:00 "Björn Pettersson" wrote:
Som ni såg i förra mailet nedan har jag räknat ut mycket varmvattentillverkningen kostade oss den här sommaren. Men jag har också gjort en jämförelse med förra sommarens fakturor, innan vi installerade vattenventilerna. Så nu vet vi hur stor besparing vattenventilerna gav. Bifogar fjärrvärmefakturan för maj-aug 2010 som jag jämfört med årets fakturor. Under 2010 kostade varmvattnet 26 665 kr/månad. Efter att vi installerade vattenventilerna sjönk det i år till 24 133 kr/månad. På årsbasis blir besparingen alltså 30 384 kr. Fast den siffran avser bara uppvärmningen av vattnet. Därtill kommer förbrukningen av kallvatten. I årsredovisningen framgår att Stockholm Vatten fakturerade oss 71.522 kr under förra året och i år 66.145 kr, dvs 5.377 kr mindre. Fast det var ju först i december, när halva räkenskapsåret gått, som vattenventilerna byttes. På årsbasis blir kallvatten förbrukningen 10.754 kr lägre. Totalt alltså kallvatten för 10.754 kr mindre och varmvattentillverkning för 30 384 kr mindre = 41138 kr/år i besparing. Så nu vet vi det. Enligt den kalkyl som vi fick av dem innan vi beställde skulle investeringen på cirka 57.000 kr betala tillbaka sig på mindre än ett år. Riktigt så snabbt blev det alltså inte, men definitivt en bra besparing som betalar igen sig år efter år framöver. :)

Hej Björn,
Vad kul att se att ni är nöjda, hoppas ni inte är alldeles för besvikna över att återbetalningstiden inte blev som kalkylen sa. Tack så mycket för mailet.

Får jag visa dina siffror för nya kunder..??

Besvikna skulle jag inte säga att vi är. Att återbetalningstiden inte blev knappt ett år utan istället drygt ett år känns inte så viktigt. Att vi sparar varje år är desto mer angeläget. För att sätta drygt 41.000 kr i ett sammanhang så motsvarar det för oss årsavgifterna för två mindre lägenheter (av totalt 97 lägenheter i föreningen) eller 1,3 % av våra totala intäkter. Och det åstadkom vi genom åtgärden som tog tre dagar att utföra.

Visst får du visa siffrorna för nya kunder.

Kundexempel

Björn Pettersson, Åsögatan 96; 118 29 Stockholm